Úton Krisztussal

Közel van az idő, amikor mindenki meglátja Krisztust és elkerülhetetlenné válik a szembesülés az Igazsággal. Ez a honlap azt a célt szolgálja, hogy minél többen lássák meg, hogy nincs más út a teljes élethez, mint Krisztussal egy úton járni.

Fórum: http://utonkrisztussal.hungarianforum.com/

 

Kedves Testvéreim! Kedves Olvasó!

 

 

Ezt az oldalt szeretném arra felhasználni, hogy gyakorlati tanácsokkal szolgálhassak az élet minden területén. Igyekszem, Isten vezetése segítségével életszerű helyzeteket megmutatni és az azokra adott megfelelő választ. Isten áldja munkánkat.

 

Gábor testvér

         ----------------------------------------------------------------------------

Házastársi hűtlenség.

 

Megcsal a párom, mit tegyek?

 

Nagyon nehéz dolog a fenti kérdésre  választ adni. Annyi fájdalom, szenvedés és tragédia kötődik hozzá. Hiszen jól tudjuk, hogy a válások nagy részénél szerepet játszik az a tény, hogy a felek egyike legalább rendelkezik egy családon kívüli kapcsolattal azaz hűtlenség esete áll fenn. Sajnos a válások ma már olyan magas arányt mutatnak, hogy lassan a házasság, mint intézmény eltűnik. Az emberek önszeretők lettek és egyre nehezebben viselik el a kötöttséget, hogy saját érdekei elé kell helyezni a család, a feleség, a férj és a gyermekek sorsát.  Úgy gondolom, hogy egy társadalom erkölcsi életét jól tükrözi a válások számának alakulása illetve a házasságon kívüli kapcsolatok magas száma. Most azonban maradjunk a témánknál és foglalkozzunk a férfiak hűtlenségével illetve annak következményeivel. Nem szeretnék belebonyolódni a férfi és a nő kapcsolatába sem a családon belüli munkamegosztásba, mert akkor több könyvet kellene írnom. Ellenben igyekszem javaslatokat tenni arra nézve, hogy ha már bekövetkezett a baj, akkor mit tehet egy feleség azért, hogy megmentse a házasságát illetve a családját. Először is álljon itt a szakember véleménye, javaslata, amely emberi szinten véleményem szerint nagyon használható megoldásokat kínál ugyanakkor segít a trauma feldolgozásában is.

 

 

 Minden embernek szüksége van időnként egy kis magányra, és a házastársán kívül mások társaságára is - vagy legalább ennek lehetőségére, a választás, a cselekvés szabadságára. Ahogy vágyakozunk a biztonságra, a meleg családi otthonra, ugyanúgy a kalandra is. Ez persze nem mindenkinél jelentkezik egyformán, és főleg nem egy időben. A házastársak közötti ellentétek egy része ebből is fakadhat. Mit tegyen egy nő, ha rájön, hogy megcsalja a férje?

 • Ha a férj nem tudja, hogy Ön tudja, akkor nyert ügye van! Ne is mondja meg neki! Olvassa tovább a cikket és válassza ki az Önnek tetsző viselkedéseket. 
 • Ha a férj elmondta, akkor se essen kétségbe! 
 • Gondolkozzon, mielőtt cselekszik! Az első reakció általában az, hogy „megtépem a bestiát!” Még, ha sikerülne is, mit nyerne vele? Ritka az a férj, aki ilyenkor büszke a feleségére, mert „mennyire harcol értem a kis drága!”

Tegyen fel magának kérdéseket!

 

 1. Mit rontottam el? 
 2. Mit érzek? 
 3. Vajon miért tette? 
 4. Mit jelentene nekem, ha örökre elveszíteném? 
 5. Lehet, hogy megkönnyebbülés, mert már van indokom elválni? 
 6. El akarok válni 

 

 

 


Ha nem akar elválni, akkor jól gondolkozik! Ugyanis ez az első, elhamarkodott lépés általában. (Kivéve, ha már alig várta az alkalmat, hogy megszabaduljon tőle.)

 

 • Őrizze meg a nyugalmát és a méltóságát! Ez a legnehezebb, mert legszívesebben magánnyomozót fogadna, és követné a férje minden lépését. Természetes reakció az is, hogy kíváncsi a riválisra. De mit ér el vele, ha megismeri? (Ha „jobb nő”, mint Ön, akkor elveszíti minden önbizalmát, ha „rosszabb”, akkor meg pláne!) 
 • Ordítsa ki a fájdalmát, de egyedül, egy erdőben, ne a gyerekkel és ne a férjjel!
 • Írja le, mit érez! Ne adja oda! 
 • Beszélje meg a barátnőjével, de nem okvetlen kell megfogadni minden tanácsot, ugyanis „a kibicnek semmi sem drága”. 
 • Fogadja meg, hogy visszavág, ha ez megnyugtatja, de ne tegye meg most! (Úgysem élvezné, ha tudja, hogy csak bosszúból teszi.) 
 • Teremtsen kellemes családi légkört, ahol jól érzi magát! Csináljanak programokat a gyerekekkel!
 • Ne követelőzzön a szexet illetően se! 
 • Ne költözzön külön ágyba, külön szobába, felesleges megpróbálni undort kelteni a rivális iránt, mert visszaüthet! 
 • Ne legyen kihívó nappal és visszautasító éjjel, mert ez feldühít minden férfit! 
 • Ne szenvedjen látványosan, mert ez nincs jó hatással a gyerekekre! 
 • Ne a gyerekekkel beszélje meg a gondját, mert az senkinek se jó, ha ezentúl nem tudják tisztelni az apjukat. 
 • Kérjen tanácsot olyan valakitől, akivel ez már előfordult. (Vigyázzon, mert ha ő elvált, akkor azt fogja helyesnek tartani!)

 

 Problámánkkal ne a gyerekeket terheljük, Fájdalmunk kiadása azonban fontos! Kiabáljunk, sírjunk az erdőben, írjunk naplót!

 

 • A férjével viselkedjen természetesen, ne élezze ki a helyzetet, mert akkor csak még jobban menekül otthonról.
 • Ne állítsa választás elé a férjét, mert még véletlenül a másikat választja, ha nagyon belezúgott. 
 • Követelje meg a férjétől, hogy feleslegesen ne hazudjon, de ne is traktálja Önt a részletekkel. 
 • Férje lelkiismeretfurdalását azért nem kell csökkenteni azzal, hogy megjátssza, mintha nem is érdekelné Önt, hogy megcsalják. 
 • Tartózkodjon minden olyan lépéstől, ami ellenszenvessé teheti Önt! Ezek a lépések ugyanis csökkentik a férfi lelkiismeretfurdalását, ami ugye nem cél! 
 • Beszéljék meg, hogy milyen időbeosztást lehet ezentúl fenntartani, a férj az eddigi teendőit is ellátja-e otthon, mire számíthat? 
 • Mit mondjanak a gyerekeknek? (Miért jár haza olyan későn a papa?) 
 • Ne számolgassa, hogy férje vajon mennyit költ a családi kasszából a barátnőre, mert minden fillér csak felizgatja Önt! 
 • Ne képzelje el, hogy vajon mit csinálhatnak együtt! Ez csak az Ön idegeit rongálja. 
 • Ne akarja maga mellé állítani a barátokat! Jobb, ha egyelőre nem veri nagy dobra fájdalmát! 
 • Nem érdemes másokat felkérnie, hogy „beszéljenek a férje fejével”. Ez az időszak nem alkalmas a logikus érvekre. 
 • Ne fenyegetőzzön öngyilkossággal, gyilkossággal, munkahelyen, anyósnak történő bejelentéssel.
 • Bízzon benne, hogy nem sokáig tartható fenn egy külső kapcsolat egy szerető család mellett, ahol a feleség még csak nem is veszekszik. A konfliktushelyzetet lehet, hogy a barátnő unja meg előbb!

 

 

 

Dr. Pándy Mária
szexuálpszichológus
a Magyar Szexológiai Társaság elnöke
www.szexologia.hu

 

 

 

                                               -------------------

 

Keresztény hölgyeknek a fentieken kívül a következőket javaslom, melyek jóval túlmutatnak az emberi megoldások lehetőségein és igazán tudnak békességet és végleges megoldást kínálni.

   

-          Ne érezzük magunkat vértanúnak és ne lázadjunk sem a sorsunk ellen sem az Isten ellen.  Keresztényként tudomásul kell vennünk, hogy a földön a bűn eluralkodott és az a célja, hogy az embert megölje, így elsősorban fő ellenségeit Krisztus követőit. El kell fogadnunk azt, hogy velünk is megeshet ilyesmi és nem kétségbe kell esni vagy elhagyni Urunkat, hanem hozzá menekülni és Tőle várni a megoldást. Nem engedhetünk teret az önsajnálatnak, a haragnak, a bosszúállásnak és egyéb istentelen érzelmeknek, ellenben meg kell aláznunk magunkat Isten előtt és átadni neki a problémánkat, mert tudomásul kell vennünk, hogy a mi erőnk kevés annak megoldásához. El kell hinnünk, hogy Isten valóságosan él és szeret minket, mindig készen állva arra, hogy segítségünkre legyen. Ilyenkor kell igazán megmutatnunk, hogy van hitünk.  Ne akarjunk mi mindent megoldani. Higgyetek Istenben könyörgöm. Engedjétek, hogy Isten cselekedjen az életetekben. Hagyjátok el a holt cselekedeteket, a képmutató életet és engedjétek igazán közel magatokhoz Isteneteket. Minden jó megoldás tőle származik. Legyen bátorságotok várni arra, hogy Ő cselekedjen. Adjatok hálát neki minden nap, valljátok meg hiteteket és böjtöljetek. Más nem tud nektek békét adni, sem erőt a továbblépéshez, sem igazi megoldást. Csak az Isten.

-          Soha ne feledjük, hogy a mi szenvedéseink méltán érnek minket, ezzel szembe Krisztus nem a maga vétkeiért szenvedett, hanem a mieinkért. Ártatlanul szenvedett és mégsem lázadt ellene, mert a cél lebegett a szeme előtt azaz betölteni az Atya akaratát, engedelmességben járva a halálig. Az Atyának a mi életünkkel is célja van, így Te is fontos vagy neki és hidd el nem véletlenül történnek a dolgok az életedben és Isten készen áll megszabadítani Téged, ha Te is igényled ezt. Tudom, hogy a hűtlenség elszenvedése roppant embert próbáló feladat és az ember megalázva, összetörve érzi magát és a fájdalom szinte tűrhetetlen. Ezért kérlek, hogy ne keringj ezért körülötte és ne engedd, hogy minden figyelmedet, gondolatodat lekösse, mert akkor nem tudsz kitörni és a végén elpusztít. Hordozd alázatos lélekkel a terhedet, keresd Istent és amikor készen állsz letenni elé a problémáidat, akkor tedd le. Ne felejtsük, hogy a próbák, a nehézségek igenis szolgálhatják Isten tervét az életedben illetve nagyban hozzájárulhatnak a Te formáltatásodhoz, lelki növekedésedhez, a világtól való elfordulásodhoz és az Istenhez való odafordulásodhoz.

-          Nagyon fontos, hogy férjeddel szemben ne légy tele gyűlölettel, hidegséggel, ne Te akard megbüntetni hűtlenségéért és így ne sülyedj az ő szintjére. Ellenben igyekezz tovább végezni legjobb tudásod szerint a munkádat a családban, a munkahelyeden. Légy lehetőség szerint béketűrő, csendes, kedves. Érezze a férjed, hogy Te továbbra is szereted és készen állsz megbocsátani neki. Azonban ezt csak akkor tudod megtenni hitelesen, ha ténylegesen így is gondolkodsz és így is érzel illetve valóban ezt akarod. Ne felejtsz, hogy a képmutatás és a hazugság nem célravezető eszköz és Isten nem fogja ezt megáldani és így végül többet ártasz magadnak és családodnak is.   Ne felejtsd soha, hogy jónak lenni csodálatos dolog. Tisztában vagyok vele, hogy a világ a jóságot gyengeségnek fogja fel, de mi nem a világ szerint élünk. Ne szégyeld azt, hogy képes vagy megbocsátani és béketűréssel hordozni a nehézségeket. Nem véletlenül monda Pál apostol, hogy amikor gyenge, akkor erős. A jóságoddal parazsat gyűjtesz férjed fejére és a lelkiismerete el kezd dolgozni  benne, amely Isten segítségével visszahozza őt hozzád és jobb lesz a kapcsolatotok, mint előtte bármikor. A szeretet tényleg a leghatalmasabb erő. Maga Isten. Higgy Istenben!!

 

Gábor testvér

 

Végezetül álljon itt néhány eset, néhány vélemény.

 

1, 

Nem akarom szépiteni a velem történteket, mert azzal maganak is hazudnék. Sajnos én megtettem, hogy kedvesem megcsaltam. nem vagyok rá büszke és el is akarom felejteni. sokan azt irjátok " aki egyszer megteszi az máskor is megfogja tenni" ebben nem adok igazat nektek. Párom sokat küzdött azért, hogy kapcsolatunk ne érjen végett, és nekem megbocsájtott, azóta eszembe sem jut, hogy ismét megtegyem pedig lett volna rá alkalmam. Rájöttem én kedvesemet szeretem, és rajta kivül nem kell más, lehet az szebb, kedvesebb, akármilyen jó is az ágyban. Ezzel csak azt akarom mondani, szerintem csak az nem tud megváltozni aki nem akar, mert ugy érzi jol magát. Aki akar az megtud változni és helyre tudja hozni amit elrontott. Tudom, hisz látom páromon, hogy az a tüske benne maradt, de elöbb vagy utobb majd eltünik, és ujra bizni fog bennem, azt is látom, hogy igyekszik ö is, hogy minden olyan legyen mint régen, ö is akarja én is. Én az esélyt meg kaptam, és nem élek vissza vele, nem is akarok, nincs szükségem másra.

2,

Kisfiam születése után pár hónappal ugyanebbe a hibába estem, mint te!A gyerek és a háztartásbeli teendők lekötötték minden figyelmemet, és bizony elhanyagoltam az én drága férjemet, ő ezt finoman jelezte és még időben meg tudtuk beszélni a dolgokat. Azóta született egy kislányunk is, és rendben vannak a dolgaink.
Szerintem sem volt szép a férjedtől, hogy nem szólt, ha nem tetszett neki valami, még ha hibás vagy is bizonyos dolgokban. Mégis azt mondom, mindent tegyél meg, hogy megmentsd a házasságod, ha egyébként szeretitek egymást. Próbáljátok megbeszélni, hátha sikerül!

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 38
Heti: 593
Havi: 1 740
Össz.: 304 488

Látogatottság növelés
Oldal: Mit tegyek?
Úton Krisztussal - © 2008 - 2018 - irgalom.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »